Monarchie

Koningshuizen in Europa vanaf 1940, geschiedenis, uitdagingen en overlevingskansen
Auteur: Kemal Rijken | Uitgever: Ambo|Anthos

25,00

Over de geschiedenis van de Europese koningshuizen en de uitdagingen voor de toekomst. Voor wie alles wil weten over Europese royals. Met exclusieve foto’s en uitgebreide stamboom.

Monarchie is er voor wie de Europese monarchie in het moderne tijdperk wil leren begrijpen, voor zowel republikeinen als monarchisten.

Rijken beschrijft in Monarchie de belangrijkste vorstenhuizen in Europa vanaf een historisch kantelpunt: de Tweede Wereldoorlog. Rijken laat zien hoezeer het handelen van de Europese vorsten de loop van de gebeurtenissen in onder meer Nederland, Engeland, België, Spanje en Scandinavië heeft beïnvloed. De koninklijke families zijn vaak al decennia lang met elkaar verbonden door huwelijken en oorlogen, en hun geschiedenissen grijpen telkens in elkaar. Toch ziet ieder koningshuis zich voor andere opdrachten en dilemma’s gesteld. Bovendien moeten zij voortdurend nadenken over de media, de politiek en hun rol en invloed in een steeds veranderende samenleving.

Aan de hand van talloze pakkende anekdotes, verhalen en thema’s schetst Rijken een levendig beeld van de Europese monarchen en hun families. Ook maakt hij de balans op. Hebben we aan het eind van deze eeuw nog koningshuizen in Europa? Diverse vorstenhuizen verleenden achter de schermen medewerking.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026354182 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Koningshuizen in Europa vanaf 1940, geschiedenis, uitdagingen en overlevingskansen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

536

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-09-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Monarchie” te beoordelen