Momenten in profiel

Auteur: Lydia Deveen-De Pauw | Uitgever: ASP

34,95

Lydia Deveen. Schetsen en notities is een verrassende en hoogst originele ‘autobiografie’ waarin de bekende Brusselse politica, feministe en hoogleraar Lydia Deveen-De Pauw haar levensloop ‘schetst’ aan de hand van tientallen door haarzelf getekende portretten en persoonlijke, niet zelden eigenzinnige commentaren en aantekeningen daarbij.

Tekenen, en vooral het schetsen van portretten, was haar leven lang de belangrijkste hobby van Lydia Deveen-De Pauw. Omdat haar drukke professionele loopbaan weinig ruimte liet, maakte ze van de nood een deugd en maakte ze onafgebroken schetsen tijdens de vele vergaderingen en activiteiten waaraan ze deelnam. Zo tekende ze tussen 1941 en 2011 honderden personen, onder wie bekende Vlamingen en vooral Brusselaars uit de culturele, academische en politieke milieus. Voor dit boek heeft ze een selectie van die portretten gemaakt en ze ‘geduid’ met commentaren, anekdoten, gebeurtenissen en standpunten.

De teksten illustreren haar eigen levensverhaal tegen de achtergrond van meer dan een halve eeuw politieke en culturele geschiedenis. Ze bevatten getuigenissen uit WOII, uit haar studietijd in Brussel en in New York, uit haar loopbaan in het Prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België en als hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel, uit haar rijkgevulde politieke carrière en haar nog steeds actieve deelneming aan het politieke leven tot op vandaag de dag. Ze vertellen ook over haar andere activiteiten, als voorzitter van de Koninklijke Commissie Monumenten en Landschappen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, als voorzitter van de August Vermeylenkring en van andere (sociaal-)culturele verenigingen. En ze verhalen van haar blijvende engagement als feministe, als sociaal bewogen Brusselaar en als pleitbezorgster van multiculturaliteit en maximale cultuurparticipatie …

Lydia Deveen-De Pauw. Schetsen en notities is een visueel verrassende en intellectueel prikkelende weerspiegeling van een druk en boeiend leven tijdens een periode waarin onze samenleving heel sterk evolueerde.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054879305 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-02-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Momenten in profiel” als eerste: