Mitford

Zes zussen, twee oorlogen, één roemruchte familie
Auteur: Flip Feyten | Uitgever: Ertsberg

27,50

Flip Feyten schetst een uniek tijdsbeeld door het oog van zes fascinerende, intelligente, geestige en zelfbewuste vrouwen: de Mitford-zussen.

Een nazi, een fasciste, een communiste, een hertogin, een plattelandsvrouwe en een schrijfster van bestsellers: Mitford vertelt het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van zes zussen uit een Britse adellijke familie ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Unity werd een persoonlijke vriendin van Hitler. Diana verliet de schatrijke Bryan Guinness – van de bekende bierbrouwerij – voor de Britse fascistenleider Oswald Mosley en belandde in de gevangenis. Decca liep thuis weg om deel te nemen aan de Spaanse Burgeroorlog. Debo trouwde met de hertog van Devonshire en werd familie van de latere Amerikaanse president John F. Kennedy. Nancy had jarenlang een relatie met de rechterhand van Charles de Gaulle, en werd beroemd als bestsellerauteur van romans en historische biografieën die nog altijd worden herdrukt.

De Mitford-zussen kenden alle beroemdheden van hun tijd persoonlijk en waren bovendien naaste familie van oorlogspremier Winston Churchill. Hun ouders, baron en barones Redesdale, waren al even excentriek en spraakmakend. Flip Feyten schetst een uniek tijdsbeeld door het oog van zes fascinerende, intelligente, geestige en zelfbewuste vrouwen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464750065 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Zes zussen, twee oorlogen, één roemruchte familie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-05-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mitford” te beoordelen