Mirror Mirror

Mode & the Psyche
Auteur: | Uitgever: Hannibal

45,00

Mirror Mirror

Mode & de Psyche

Dit boek gaat in op het bijzonder actuele thema van de connectie tussen mode, lichaam en identiteit. De efemere grenzen van het lichaam, body dysmorphia, de fragmentatie en instabiliteit van de menselijke vorm worden belicht in het werk van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Centraal in de tentoonstelling staat de mysterieuze uitstraling van poppen, bustes en mannequins. Ontwerpers en kunstenaars gebruiken zulke poppen om klassieke symbolen van vrouwelijkheid uit te dagen en de ambiguïteit op te zoeken tussen beweging en verstilling, tussen het levende en het levenloze. De tentoonstelling kijkt verder naar de symbiose tussen mode en technologie in de vorm van cyborgs en avatars, alsook naar schaamte en lichaamsmodificatie.

In maart 2022 opent de tentoonstelling ‘Mirror Mirror. Mode & de Psyche’. Deze dubbeltentoonstelling combineert de ervaring en expertise van in Gent en MoMu ModeMuseum Antwerpen.

De tentoonstelling presenteert werk van (onder andere) Balenciaga, Genesis Belanger, Hans Bellmer, Genieve Figgis, Antony Gormley, Pierre Huyghe, Rei Kawakubo, Sarah Lucas, Martin Margiela, John Miller, Noir Kei Ninomiya, Molly Goddard, Martin Margiela, Orlan, Simone Rocha en Ed Atkins.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464366280 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Mode & the Psyche

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mirror Mirror” te beoordelen