Mijn verhaal

715 dagen in 10 kampen
Auteur: Pierre Stippelmans | Uitgever: ASP

25,00

Pierre Stippelmans werd geboren in Sint-Truiden op 22 januari 1925, als zesde van de tien kinderen van Antoine en Hortense Menten. Op 25 mei 1943 werd hij als achttienjarige in zijn ouderlijke woning opgepakt door Feldgendarmen omdat hij lid was van een verzetsgroep. Tot 8 mei 1945 verbleef hij als politiek gevangene in verschillende kampen in België en Duitsland.

Meer dan veertig jaar na de gebeurtenissen schreef hij zijn herinnerin gen neer in Mijn verhaal (Sint-Truiden, uitgegeven in eigen beheer in 1991). Hij keerde ook terug naar de plaatsen in Duitsland waar heel wat van zijn lotgenoten het leven lieten. Voor deze heruitgave werd de tekst herzien en aangevuld.

Het beklijvende verhaal van Pierre Stippelmans bevat een duidelijke boodschap voor alle mensen van goede wil, maar vooral voor de jongere generatie: ‘Nooit meer fascisme!’.

Mijn verhaal is een eerlijk, diepmenselijk verslag van tragische gebeurte nissen, dat geen enkele lezer onberoerd zal laten.

Mijn verhaal werd opgetekend door Roger Vanbrabant (1940), freelance vertaler/taalredacteur, oud-leraar talen aan het Koninklijk Atheneum van Sint-Truiden, waar ook Pierre Stippelmans werkzaam was en waar ze vrienden werden. Vanbrabant is nu ook voorzitter van de Heemkundige Kring Groot Sint-Truiden.

Ludwig Vandenhove en Bert Stippelmans schreven een voorwoord.

In de reeks De getuigenissen publiceert Uitgeverij ASP de verhalen van de ‘laatste getuigen’ van de verschrikkingen van Wereldoorlog II.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789057181115 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

715 dagen in 10 kampen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

104

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-02-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mijn verhaal” te beoordelen