Mijn oorlog

Auteur: Jan G.H.M. Janssen | Uitgever: Limburger.nl/mijnboek

15,73

De memoires van Jan Janssen (1924) over zijn tijd in de Tweede Wereldoorlog en de jaren erna. Na zich onttrokken te hebben aan de Arbeitseinsatz werd hij hospitaalsoldaat. Na de oorlog in Indië werkte hij als verpleger in Rotterdam en bij de Rot. Lloyd.

Jan Janssen (Maastricht, 1924). Na een moeilijke jeugd, crisis en oorlogsdreiging stevende hij af op de werkelijke oorlog. In juni 1943 vertrok hij als dwangarbeider naar Duitsland. Na een half jaar oorlogstijd in Duitsland wist hij zich te onttrekken aan deze “Arbeitseinsatz” en dook onder in Noord-Limburg. In september 1944 vernam hij dat Maastricht bevrijd was. Een poging door het frontgebied heen in Maastricht te komen duurde twee maanden. In Maastricht meldde hij zich in december 1944 als vrijwilliger bij het Regiment Stoottroepen. Met het eerste bataljon werd hij ingedeeld bij het negende Amerikaanse leger als hospitaalsoldaat. Hij deed dienst in Nederland en Duitsland.
Na de capitulatie van Duitsland ging hij voor ruim twee jaar naar Indie. Het verblijf aldaar was van invloed op zijn verdere leven. Tijdens diensttijd begon hij in Indie aan de opleiding tot verpleegkundige en maakte deze later af in Rotterdam. Zijn belevenissen in Rotterdam en daarna op de “Grote Vaart” zijn aan dit verhaal toegevoegd.
In 1954 keerde Jan terug naar Limburg en werd bedrijfsverpleger bij DSM. Dertig jaar later sloot hij daar zijn carriere af als afdelingshoofd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461930668 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

205

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-11-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mijn oorlog” te beoordelen