Mijmeringen

Over kunst, lichaam en religie
Auteur: Aaron Rosen, Anikó Ouweneel-Tóth, Annette Doms, Arent Weevers, David Dramm, Ingrid de Zwart, Joost de Wal, Ludger Pfanz, Petran Kockelkoren, Rene Kok, Wouter Prins | Uitgever: lecturis

28,00

In de theologie schuilt meer verbeelding dan je zou denken, en in de kunst vind je meer sporen van God dan je zou vermoeden.

In de theologie schuilt meer verbeelding dan je zou denken, en in de kunst vind je meer sporen van God dan je zou vermoeden. Dat is de ontdekking van mediakunstenaar en theoloog Arent Weevers. Voor hem zijn kunst en theologie de twee boezems van één hart. Weevers’ internationaal geprezen interactieve installaties, 2D en 3D stereoscopische en holografische kunst­ werken weerspiegelen deze ontdekkingstocht. In dit boek worden ze op een bijzondere manier belicht door kenners en critici, en door Weevers zelf. ‘Mijmeringen’ geeft een verdiepend en uiterst persoonlijk inzicht in het werk en de drijfveren van een mensbetrokken en transcendent georiënteerde kunstenaar.

Het boek bestaat uit tien hoofdstukken over tien kunstwerken. Prof. Dr. Aaron Rosen, een Amerikaanse specialist op terrein van kunst en religie, bijt de spits af met een voorwoord. De hoofdstukken zijn opgebouwd uit vier korte artikelen: een beschouwing van een kunstwerk door een expert, het ‘hoe en waarom’ een bepaald kunstwerk tot stand is gekomen en thematische artikelen die met het werk te maken hebben, zoals: zorg voor de natuur, lichamelijkheid, lijden, pijnlijke schoonheid, verlangen, inspiratiebronnen, relaties en de dood.

In 2022 verschijnt er ook een Amerikaans Engelstalige versie van dit boek met de titel ‘Musings, About Art, Body and Religion’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462264229 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over kunst, lichaam en religie

Auteur

, , , , , , , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

146

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mijmeringen” te beoordelen