Migratie als DNA van Amsterdam

1550 - 2021
Auteur: Jan Lucassen, Leo Lucassen | Uitgever: Atlas Contact

22,50

Jan en Leo Lucassen laten zien hoe door de eeuwen heen het komen en gaan van nieuwkomers en vreemdelingen Amsterdam maakten tot de stad die ze vandaag de dag is.

Migratie is diep verankerd in het DNA van Amsterdam. Al sinds de zestiende eeuw vestigen zich er jaarlijks duizenden nieuwkomers, zowel van het Nederlandse platteland als van ver daarbuiten. Tegelijkertijd verlaten velen de stad, soms nadat ze er generaties lang gewoond hebben. Dat voortdurend in- en uitademen leidt, zowel vroeger als nu, ook tot spanningen of zelfs tot uitsluiting, zoals onder andere de geschiedenis van joodse, Surinaamse en Marokkaanse Amsterdammers laat zien. Tegelijkertijd vormt die continue migratie de motor van de enorme diversiteit die de stad aan het IJ kenmerkt. En van de typerende economische en culturele dynamiek, die de stad zijn wereldfaam heeft bezorgd en voor zo veel mensen aantrekkelijk maakt.
Jan en Leo Lucassen laten zien hoe al die ingezetenen en buitenstaanders door de eeuwen heen met elkaar omgingen: hoe zij zich tot elkaar verhielden en hoe zij Amsterdam maakten tot de stad die het vandaag de dag is.

NBD Biblion
Recensie

‘Het is niet alleen een zeer leesbare geschiedenis van migratie en integratie, maar ook van de groei van de hoofdstad en een geschiedenis van stedelijke zelfbeschikking tegenover landelijke overheid.’ – NBD Biblion

Dreamz
Recensie

‘Het is een mooi publieksboek geworden dat toegankelijk is geschreven en op goede wijze de ontwikkeling van Amsterdam beschrijft.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045045177 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

1550 – 2021

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

480

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Migratie als DNA van Amsterdam” te beoordelen