Michiel Adriaenszoon de Ruyter

Bestevaer 1607-1676
Auteur: J.G. Kikkert | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

22,95

Ex-kapitein en ex-walvisjager Michiel Adriaensz de Ruyter, geboren in 1607, werd als admiral een van de meest vooraanstaande nationale helden in het Koninkrijk der Nederlanden. De latere zeeheld en redder van het vaderland kwam uit een geslacht waar zijn vader als eenvoudig bierdrager was begonnen en de zoon opklom tot een man van groot aanzien, gekleed in een lakens pak met een kanten kraag en zijden kousen.

De opmerkelijke loopbaan van Michiel Adriaensz de Ruyter begon met ontslag van de jongen, toen tien jaar oud, van geestdodend werk waarvoor de jonge De Ruyter een stuiver per dag mocht opstrijken. In zijn vrije tijd toonde hij zich een heethoofd, altijd betrokken bij rellen en vechtpartijen. Toch eindigde de carriëre van Michiel de Ruyter als bekendste Nederlander, als hertog-admiraal en als ‘bestevaer’, wiens stoffelijke resten rustten in een aanzienlijk praalgraf in de Nieuwe Kerk van Amsterdam. Toen in het begin van deze eeuw de verkiezing van de belangrijkste Nederlander werd gehouden, verscheen De Ruyter in de top tien.

J. G. Kikkert schreef een groot aantal biografieën en andere boeken over de geschiedenis van Nederland, die grotendeels verschenen bij uitgeverij Aspekt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059115293 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Bestevaer 1607-1676

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

20-03-2007

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Michiel Adriaenszoon de Ruyter” te beoordelen