Michiel Adriaanszoon De Ruyter

Auteur: P. de Zeeuw JGzn | Uitgever: Uitgeverij De Ramshoorn

16,95

Michiel de Ruyter wil al jong gaan varen. Het eentonige werk op de lijnbaan in Vlissingen trekt hem niet.

Al op 11-jarige leeftijd komt hij in dienst op het koopvaardijschip van de gebroeders Lampsins. Tijdens zijn eerste tochten verweert hij zich dapper tegen de Duinkerker kapers en de Barbarijse zeerovers.

Als er oorlog met Engeland uitbreekt, wordt hem gevraagd dienst te nemen op een oorlogsschip. Hij heeft dan intussen in Bergen op Zoom tegen de Spanjaarden gevochten, die deze stad probeerden in te nemen.

De Ruyter wordt bevorderd tot admiraal en mag met Gods hulp vele overwinningen behalen. Na de Derde Engelse Oorlog moet hij naar de Middellandse Zee om tegen de Fransen te gaan vechten, die Sicilië op Spanje willen veroveren. Daar aangekomen bevrijdt hij Hongaarse predikanten die als galeislaaf te werk gesteld waren. In gevecht met een Franse vloot wordt hij dodelijk getroffen. Als een oprecht christen sterft Michiel de Ruyter en tot op de dag van vandaag wordt hij als onze grootste zeeheld geëerd.

Dit boek is een deel van De Historische Serie en zal jong en oud bijzonder aanspreken. Geschikt voor de leeftijd van 10 jaar en ouder.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461150998 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

19-03-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Michiel Adriaanszoon De Ruyter” te beoordelen