Met Von Rundstedt in Polen

De Heeresgruppe Süd tijdens de eerste veldtocht in 1939
Auteur: Perry Pierik | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

22,95

Toen het Duitse leger in september 1939 aantrad tegen Polen stond Von Rundstedt aan het hoofd van de zuidelijke aanvalsmacht. Hoewel hij eigenlijk al met pensioen was deed Hitler een beroep op deze ‘laatste Pruis’ om de eerste veldtocht te winnen. Nazi-Duitsland zou meermaals het vertrouwen stellen in Von Rundstedt in de loop van de oorlog, maar Polen was de lakmoesproef.

In dit boek volgen we het spoor van de legergroep zuid door Polen. Het is de geschiedenis van zware grensgevechten en diepe doorbraken naar het achterland. Hier werd de Blitzkrieg in praktijk gebracht. Met de val van Warschau en de vesting bij Modlin eindigde deze eerste strijd. Het was de prelude van nieuwe grote veldtochten. Het slagen van Von Rundstedt was dan ook van enorm belang voor Hitlers verdere veroveringsplannen.

Von Rundstedt en zijn troepen waren het zwaard van Hitlers buitenlandse politiek, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien.

Dr. Perry Pierik promoveerde op de geopolitiek van Karl Haushofer aan de Erasmus Universiteit. Voor zijn oeuvre ontving hij de Civis Mundi-prijs. Hij schreef tientallen boeken, waaronder Van Leningrad tot Berlijn, De geopolitiek van het Derde Rijk, Wapenbroeders over de Duits-Roemeense relatie, de biografie van Erich Ludendorff en De Poolse oorlog over dertig onbekende facetten rond de Poolse veldtocht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464871524 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Heeresgruppe Süd tijdens de eerste veldtocht in 1939

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

235

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-03-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Met Von Rundstedt in Polen” te beoordelen