Met Hitler voor moedertje Rusland

Auteur: Perry Pierik | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

19,95

Ongeveer 1 miljoen inwoners van de Sovjet-Unie collaboreerden met de nazi’s. Dat is een opmerkelijk feit, want de nazi’s konden dankzij hun rassenpolitiek niet echt aangezien worden voor bondgenoten. En toch gebeurde het. Een flink aantal patriotten vocht zij aan zij met Hitler voor moedertje Rusland.

Door de afkeer van het bolsjewisme en de hoop op nieuwe vrijheid, werd een horizon zichtbaar waarbij collaboratie tussen de Sovjetvolkeren en de Duitsers een beter alternatief leek dan het ‘Sovjetparadijs’. Historische onderdrukking en bloedige ervaringen speelden daarbij een grote rol, vooral bij de Oekraïners, inwoners van De Krim en de Kaukasus-volkeren. Maar er waren ook Russen die terugverlangden naar de tsaristische tijden van weleer. Er was binnen nazi-Duitsland veel weerstand tegen deze collaboratie, maar anderen waren praktischer. Zij zagen in de hulp van Sovjetcollaborateurs juist de oplossing voor de langdurige veldtocht in het oosten. Door dit alles kwam er een moeizame, maar uiteindelijk zeer grootschalige collaboratie tot stand.

Met Hitler voor moedertje Rusland geeft aan de hand van documenten en literatuur inzicht in deze bijzondere geschiedenis. Het is een dramatisch feitencomplex, want met de ondergang van het Derde Rijk kwam het vrijheidsstreven van de ‘Osttruppen’ op losse schroeven te staan. Er tekende zich een verschrikkelijk einde af.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464247688 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

154

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Met Hitler voor moedertje Rusland” te beoordelen