Met de mantel der liefde

Misbruikschandalen in de rooms-katholieke kerk
Auteur: Maarten-Jan Dongelmans | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

20,99

Met de mantel der liefde brengt de recente misbruikschandalen binnen de katholieke kerk wereldwijd in kaart. Het is het trieste verhaal van priesters die hun driften niet konden beteugelen en bisschoppen die de (veel)plegers de hand boven het hoofd hebben gehouden. Zij brachten daarmee de universele kerk in de jonge eenentwintigste eeuw in diskrediet.

Historicus Maarten-Jan Dongelmans, 25 jaar geleden auteur van de spraakmakende publicatie Zonden van de kerk, gaat in op een aantal prangende vragen. Zoals: hoe heeft het ooit zover kunnen komen en waarom start de stortvloed aan meldingen van slachtoffers in Nederland pas in 2010?

In Met de mantel der liefde wordt ook het tracé van de geschiedenis van de schandalen verduidelijkt. Hoe ze begonnen in Noord-Amerika en uiteindelijk niet alleen Nederland en Duitsland maar ook Australië bereikten. Aan het woord komen (internationale) slachtoffers en daders, terwijl de bevindingen van de Commissie Deetman en de reacties in de media niet onbesproken blijven.

Rode draad door het boek vormt het contrast tussen de christelijke leer met haar opvattingen en conventies en de realiteit van het dagelijks leven. Een verrassend boek om in één adem uit te lezen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462493704 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Misbruikschandalen in de rooms-katholieke kerk

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

14-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Met de mantel der liefde” te beoordelen