Mensen van goede wil

Een geschiedenis van de katholieke vredesbeweging Pax Chrsiti 1948-2013
Auteur: Maarten van den Bos | Uitgever: Wereldbibliotheek

30,99

Toen Pax Christi in 1998 haar vijftigjarig jubileum vierde, was de stemming bedrukt: de beweging leek over haar hoogtepunt heen te zijn. Dat lag volgens velen in de jaren ’80, toen de katholieke vredesbeweging Pax Christi er samen met het Interkerkelijk Vredesberaad in was geslaagd een grootschalige actie tegen de plaatsing van kruisraketten in Nederland op touw te zetten en daar honderdduizenden Nederlanders bij te betrekken.

In dit boek plaatst historicus Maarten van den Bos de geschiedenis van Pax Christi in een bredere context. Hij laat zien hoe Pax Christi na een moeizame start al snel een vooraanstaande positie verwierf binnen katholiek Nederland, dat zelf ook volop in beweging was. Hierop volgde de succesvolle mobilisatie van een brede achterban in de jaren ’80, maar ook de teleurstelling in de jaren ’90 over het uitblijven van nieuwe successen en een grondige heroriëntatie op haar eigen identiteit en op haar dagelijks werk in het nieuwe millennium.

Mensen van goede wil is niet alleen een geschiedenis van de Nederlandse kerkelijke vredesbeweging, het laat ook zien in hoeverre religie en politiek in naoorlogs Nederland nog altijd met elkaar verstrengeld waren.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789028426009 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een geschiedenis van de katholieke vredesbeweging Pax Chrsiti 1948-2013

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

14-10-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mensen van goede wil” te beoordelen