Mens/onmens

Auteur: Bas Heijne | Uitgever: Prometheus

19,99

Steeds beter weten we hoe de mens in elkaar steekt – ons lichaam, maar ook ons brein. We weten waarom we geneigd zijn in hokjes te denken, waarom we ons zo gemakkelijk tegen elkaar laten opzetten, waarom we liever verbroederen met mensen die op ons lijken dan met vreemden. En ook hoe we mensen kunnen bespelen, via de social media en door politici.

In Mens/onmens, het vervolg op zijn spraakmakende essay Onbehagen (2016), onderzoekt gelauwerd essayist en columnist Bas Heijne wat al die nieuwe kennis met ons doet. In zijn kenmerkende, heldere stijl stelt hij de vragen waar het om gaat: hoe kunnen we solidair zijn in een wereld die steeds meer versplinterd is, waarin iedereen op zoek is naar zijn eigen identiteit en het algemeen belang het vaak aflegt tegen het eigenbelang?

Mens/onmens is een scherp, persoonlijk essay over hoe je mens kunt zijn in een gepolariseerde wereld.

BAS HEIJNE (1960) is de auteur van essays als Onredelijkheid (2007), Moeten wij van elkaar houden (2011) en Wereldverbeteraars (2017). Hij is verbonden aan NRC Handelsblad. In 2017 kreeg hij de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044641479 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-01-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

9

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mens/onmens” te beoordelen