Melati van Java (1853-1927)

Dochter van Indië
Auteur: Vilan van de Loo | Uitgever: Stichting Tong Tong

19,90

Ooit wist iedereen wie Melati van Java (ps. Marie Sloot) was. Ze publiceerde romans die vaak tientallen jaren in omloop bleven en ze behoorde tot de eerste vrouwen die toetraden tot de deftige Maatschappij der Nederlandse letterkunde. Vermoedelijk was zij in Nederland de eerste Indische auteur van bestsellers.

‘Dochter van Indië’ is de eerste biografie van deze opmerkelijke vrouw. Het boek beschrijft nauwgezet hoe Melati zich ontwikkelde tot populaire schrijfster en weldoenster. Van grote invloed waren haar jeugd in Indië, de innige band die ze met haar moeder had en haar katholieke levensovertuiging. Toch was zij in alles uniek voor haar tijd. In het huwelijk had ze geen zin, ze is in haar brieven verfrissend chagrijnig en in haar romans geeft ze keer op keer een positief beeld van Indische vrouwen en meisjes. Mede vanwege dat laatste werd Melati feministe genoemd, en daar was ze trots op.

Hoe kan het dat zo’n inspirerende vrouw in de vergetelheid raakt? Wat schreef ze voor romans? En waarom genoot het publiek zo van het werk? Dat en meer staat in ‘Dochter van Indië’.

Vilan van de Loo publiceert over Indische geschiedenis en literatuur. ‘Dochter van Indië’ is de handelseditie van haar proefschrift.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789078847007 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Dochter van Indië

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Tijdelijk uitverkocht

Uitgiftedatum

15-11-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Tijdelijk uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Melati van Java (1853-1927)” te beoordelen