Megalieten

De oorsprong van megalithische culturen in Europa
Auteur: Hendrik Gommer | Uitgever: MythicalStones.eu

79,00

De oorsprong van megalithische culturen in Europa in ruim 600 pagina’s met meer dan 1500 foto’s.

‘Megalieten’ is een onmisbare bron voor iedereen die nieuwsgierig is naar de diepgewortelde mysteries van ons oude verleden en ons mens-zijn. Het is het verhaal van Europa, dat 10.000 jaar geleden begon, maar ook het verhaal van de mensheid.
Na 21 reisgidsen over monumentale bouwwerken uit het stenen tijdperk was het tijd voor een allesomvattend werk. Dit epische verhaal begint bij vroege boeren die vanuit het Midden-Oosten via Turkije naar Europa trokken, op zoek naar vruchtbare grond voor hun nakomelingen. Van een kleine groep kolonisten groeiden ze uit tot bloeiende samenlevingen van boeren en zeelieden, met een rijke en diverse cultuur. Vanaf 4500 v. Chr. verspreidde het megalithisme zich over het hele continent.
‘Megalieten’ overstijgt grenzen en onderzoekt honderden megalithische monumenten, waarbij verbanden worden gelegd tussen tientallen culturen en duizenden jaren in de late steentijd. Vanuit een evolutionair antropologisch perspectief biedt het verrassende inzichten in de eeuwenoude vragen over de betekenis van hunebedden, menhirs en steencirkels. Deze antwoorden werpen ook licht op hedendaagse vraagstukken.
Met meer dan 1500 boeiende foto’s komt het verhaal tot leven en wordt het toegankelijk en meeslepend. Korte samenvattingen helpen de lezer de grote lijnen vast te houden.

Dr. Hendrik Gommer (1962) is afgestudeerd bioloog, godsdienstwetenschapper en rechtswetenschapper. Hij deed sinds 2007 o.a. wetenschappelijk onderzoek naar evolutionair biologische achtergronden van de menselijke culturele en morele ontwikkeling. Samen met zijn vrouw Elsa Visser reist hij sinds 2015 langs de duizenden megalithische monumenten van Europa op zoek naar de betekenis ervan. De 21 delen tellende reisgidsenserie Mythische Stenen was het resultaat.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083282008 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De oorsprong van megalithische culturen in Europa

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

636

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Megalieten” te beoordelen