Meer dan alleen Auschwitz

Auteur: Kevin Prenger | Uitgever: Just Publishers

21,99

Vergeten en onbekende verhalen over de Holocaust

Dit boek vertelt bijzondere en onbekende verhalen over de Holocaust. Over overleven en vechten. De feiten zijn soms tegenstrijdig. Kort voor de bevrijding strandde een Jodentransport na een erbarmelijke treinreis in een Duits dorpje. Een transport met prominente kampgevangenen werd in dezelfde periode naar Hitlers Alpenvestiging afgevoerd. Wat was hun lot?

Terwijl de Duitse hoofdstad in 1943 al Judenfrei was verklaard, waren er in het Joodse hospitaal desondanks Joodse stafl eden overgebleven, die nog tijdens de Slag om Berlijn hun best deden mensenlevens te redden. En wat vertelt de Joodse begraafplaats Weissensee ons over de rijke geschiedenis van de Berlijnse Joden en over hun ondergang tijdens het nazitijdperk? Goed en kwaad komen aan bod. Wie was Woldemar Klingelhöfer, de operazanger die leiding gaf aan een moordeskader? En hoe werd uitgerekend de Vergeten en onbekende verhalen over de Holocaust jonge Joodse jurist Benjamin Ferencz hoofdaanklager van een Amerikaans tribunaal in Neurenberg?

Tweede Wereldoorlog-deskundige en publicist Kevin Prenger deed uitgebreid onderzoek naar deze geschiedenissen en bracht ze samen in Meer dan Auschwitz.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089759191 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-04-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Meer dan alleen Auschwitz” te beoordelen