Mediterraneo

Een culinaire reisgids van de mediterrane middeleeuwen
Auteur: Jacques Meerman | Uitgever: Ambo|Anthos

24,99

Mediterraneo van Jacques Meerman is een culinair meesterwerk waarvan elke geschiedenisliefhebben zal smullen. Voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan.

In Mediterraneo maakt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om een reis te maken rond de Middellandse Zee in de twaalfde eeuw.

In navolging van zijn alom bejubelde Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken schrijft Meerman met Mediterraneo een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de voornaamste eetculturen van Europa met elkaar in verband durft te brengen. Met zijn recepten, verhalen, analyses en achtergronden biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken. Een culinair-historische reisgids om je vingers bij af te likken.

‘Een spannende en betoverende culinaire odyssee, een verbazingwekkend verhaal dat laat zien wat we vandaag de dag op ons bord hebben.’ – Claudia Roden

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026343377 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een culinaire reisgids van de mediterrane middeleeuwen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

19-06-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mediterraneo” te beoordelen