Matthijs Röling

Keuze uit het werk
Auteur: Annemiek Rens | Uitgever: Koninklijke Van Gorcum b.v.

24,95

Matthijs Röling (Oostkapelle, 1943) besluit als een van de eerste kunstenaars in Nederland om terug te keren naar de figuratieve kunst en niet mee te gaan in de abstracte en conceptuele kunst van zijn tijd. Het zijn juist de klassieke thema’s en technieken die hem grijpen. Röling wordt ook wel ‘de jongste van de oude meesters’ genoemd. Zijn stillevens, portretten en mythische voorstellingen kenmerken zich door harmonie. Over alles hangt een zweem van poëzie en intimiteit.

De tegendraadse keuzes die Matthijs Röling als kunstenaar maakt, hebben hem geen windeieren gelegd. Hoewel er jarenlang veel kritiek op zijn realisme is omdat het de moderne stromingen niet volgt, komen er uiteindelijk een aantal belangrijke blijken van waardering. In 1994 krijgt hij de Amsterdamse prijs voor de kunst en in 2005 wordt hem de Sacha Tanja Penning voor de Nederlandse figuratieve kunst toegekend. Hoewel Röling inmiddels vrijwel niet meer schildert, is hij nog steeds een idool voor veel jonge kunstenaars die de figuratieve weg willen kiezen.

Dit boek bevat een keuze uit het werk van Matthijs Röling. Ruim 90 werken worden in het boek getoond; een prachtig overzicht uit zijn rijke oeuvre.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023256687 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Keuze uit het werk

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

26-03-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Matthijs Röling” te beoordelen