Masters of the Air

Auteur: Donald L. Miller | Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

20,00

Masters of the Air van Donald L. Miller vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse Achtste Luchtmacht, de divisie die in WOII Hitler het vuur aan de schenen legde. Nu in speciale filmeditie.

Masters of the Air van Donald L. Miller is het zeer persoonlijke verhaal van de Amerikaanse bomber boys (onder wie bekende filmsterren als Clark Gable en Jimmy Stewart), die lang voordat de geallieerde grondtroepen Duits grondgebied bereikten Hitler in de Tweede Wereldoorlog het vuur aan de schenen legden. De prijs die hiervoor betaald moest worden was hoog: de Achtste Luchtmacht verloor tijdens de oorlog meer mensen dan het Amerikaanse Korps Mariniers. En degenen die het overleefden, gingen gebukt onder een enorme psychische druk ten gevolge van het vliegen van operaties die veel weg hadden van zelfmoordmissies.

Masters of the Air is gebaseerd op recente interviews, ooggetuigenverslagen, en onder andere Amerikaans, Brits en Duits archiefmateriaal. Donald L. Miller heeft het tot een bijzonder meeslepende en levensechte getuigenis van ‘s werelds eerste en enige luchtoorlog gemaakt. Nu ook te zien als televisieserie, met belangrijke rollen voor onder meer Austin Butler, Barry Keoghan en Ncuti Gatwa en geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks.

‘Het is onmogelijk niet meegezogen te worden door Millers passie voor het onderwerp en zijn grootse prestatie.’ – The Daily Telegraph

‘Een uitstekend gedocumenteerde, meeslepende vertelling van de luchtoorlog die de Amerikanen tegen nazi-Duitsland vochten.’ ? The New York Times

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401621359 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

In herdruk

Uitgiftedatum

18-01-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

In herdruk

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Masters of the Air” te beoordelen