Markante vrouwen

Auteur: Frank Heine | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Dit boek geeft portretten van vrouwen die door hun optreden een plaats in de geschiedenis hebben verdiend. Terecht? Dat is aan de lezer; hun namen zijn tot op de dag van vandaag in ieder geval bij een groot publiek bekend, tenminste van naam, wie sommigen van hen waren en wat zij deden is welhaast vergeten, terwijl anderen nog steeds bewondering en ontzag genieten. Maar wat maakte hen tot de markante vrouwen die zij waren?

Twaalf auteurs beschrijven eenentwintig vrouwenlevens, elk vrouw met haar eigen missie, passie, heilig streven, intriges of onafwendbaar ongeluk. Daarbij zijn zij geplaatst in het decor waarbinnen zij bekend werden: de culturele, politieke en de maatschappelijke context van hun tijd. Zij worden niet op een voetstuk geplaatst, maar geschetst in hun levenslot van roem en teleurstelling, van vallen en soms ook weer opstaan.

In deze verzameling van portretten verschillen de beschrijvingen in opzet door de stijl en aanpak van de auteurs. Daarnaast verschillen de geportretteerde vrouwen in hun levensverhaal en in de keuze van aangebrachte accenten. Dit maakt ‘Markante vrouwen’ tot bijzonder lezenswaardige lectuur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464871074 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

259

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-12-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Markante vrouwen” te beoordelen