Mannen in modderland

Auteur: Jos Schouwenaars | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

18,50

Als Helmut Beckmann in 1938 als vijftienjarige thuiskomt van een vakantiereis blijkt zijn vader spoorslags verdwenen. In de oorlog komt hij aan het Oostfront terecht. Met de verslagen troepen terugkerend uit Rusland ziet hij de stroom vluchtelingen, wat op hem een grote indruk maakt. Na de oorlog werkt Helmut aan de ontginning van veengebieden.
Gerard van Weele werkt in de oorlog aan de ontwatering van de Noordoostpolder. Hij krijgt er al snel te maken met onderduikers.
In 1970 leren de beide mannen elkaar kennen in een Duits-Nederlandse commissie die moet adviseren over het waterbeheer in de grenstreek. Daar krijgen ze een conflict. Jaren later treffen ze elkaar weer, waarbij een bijzondere gebeurtenis leidt tot toenadering en wederzijdse waardering.
Het verhaal over Helmut Beckmann en Gerard van der Weele is boeiend voor iedereen die interesse heeft in hoe Duitsers en Nederlanders de oorlog beleefden en in de wijze waarop er na die oorlog weer toenadering en samenwerking op gang kwam. Ook biedt het verhaal een inkijk in de wereld van waterbeheerders en veenontginners.
Een verhaal over oorlog en wederopbouw, over haat en vriendschap in oude venen en nieuwe polders.

Jos Schouwenaars is een internationaal ervaren expert in het waterbeheer van veengebieden. Na zijn studie Cultuurtechniek en Hydrologie in Wageningen was hij werkzaam aan de universiteiten van Wageningen, Groningen en die van Maputo in Mozambique.
In 1990 promoveerde hij op onderzoek naar het herstel van afgegraven en verdroogde hoogveengebieden in Nederland. Hij nam deel aan internationaal onderzoek naar het waterbeheer in veengebieden en werkte daarbij samen met Duitse vakgenoten van het Moorversuchstation in Bremen. Later werkte hij als adviseur bij waterschap Fryslân.
Hij is auteur van een groot aantal vakpublicaties in tijdschriften, boeken en vakbladen. In 2019 kwam zijn eerste verhalenbundel uit, Rumoer om moerassen.
De auteur is geboren in 1954 in Boxtel en al vele jaren woont hij in het veenweidegebied van Fryslân.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463652841 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

221

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-12-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mannen in modderland” te beoordelen