Manfred Schneider

Train your mental eraser, hippie
Auteur: Gabriele Wurzel, Harald Uhr, Jeroen Dijkstra, Manfred Schneider, Rudolf Schmitz, Verena Kuni | Uitgever: VanSpijk/Rekafa Publishers bv

22,95

De sculpturen, installaties en werken op papier van de Duitse kunstenaar Manfred Schneider (München, 1959) zijn verontrustend en mysterieus en zitten vol met details die vragen om te worden ontcijferd. De combinaties van natuurlijke elementen met flarden tekst, vaag herkenbare sprookjesfiguren en Mercedes sterren maken dat bijna onmogelijk.

Het werk van Schneider verwijst met typisch Duitse symbolen als het bos, de Romantiek, de Volkswagen en politieke slogans – naar de geschiedenis van Duitsland en met name naar de sociale en politieke groeperingen vanaf de jaren 60 tot heden.

Schneiders werk typeert zich door de omwenteling en transformatie. Niet alleen van de onderwerpen, maar ook door de omkering van technieken. Zijn werken op papier hebben het formaat van schilderijen en vice versa; sculpturale installaties van druipende Mercedes busjes verwijzen naar de schilderkunst.

Manfred Schneider woont en werkt in Berlijn en was een leerling van toonaangevende kunstenaars als Martin Kippenberger en Ilya Kabakov aan de kunstacademie van Frankfurt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789062168972 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Train your mental eraser, hippie

Auteur

, , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-06-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Manfred Schneider” te beoordelen