Mandaat

Mij strijd voor gelijke rechten
Auteur: Boris Dittrich | Uitgever: Ambo|Anthos

21,99

Politicus, mensenrechtenactivist en schrijver Boris Ditrich blikt in zijn autobiografie Mandaat terug op zijn hele werkzame leven dat in het teken staat van gelijke rechten en homo-emanticipatie.

Mandaat is de autobiografie van politicus, mensenrechtenactivist en schrijver Boris Dittrich. Het hele werkzame leven van Boris Dittrich staat in het teken van gelijkberechtiging en homo-emancipatie. In de jaren tachtig helpt hij als advocaat homoseksuelen die hun partner hebben verloren aan aids. Na een tijd als rechter te hebben gewerkt, is hij van 1994 tot 2006 Tweede Kamerlid voor D66, waarvan de laatste drie jaar als fractievoorzitter. Als openlijk homoseksueel parlementslid legt hij zich toe op de rechten van lhbt’ers en de invoering van het homohuwelijk. Met succes want op 1 april 2001 voltrekt de Amsterdamse burgemeester Job Cohen het allereerste homohuwelijk ter wereld.

In Mandaat blikt Boris Dittrich terug. Prachtig schrijft hij over zijn ouders, over zijn vader die in 1948 vanuit Tsjecho-Slowakije naar Nederland vluchtte, over zijn vriendin met wie hij bijna trouwde, en over zijn coming-out, die verre van ideaal was. Bovendien schetst Mandaat van Boris Dittrich ook een bijzonder tijdsbeeld: van het Amsterdam in de jaren tachtig en negentig, toen de aidsepidemie hard toesloeg, van de tijd van de paarse kabinetten en van de roerige politieke jaren daarna, toen de moord op Pim Fortuyn de Nederlandse politiek definitief veranderde.

‘Er zijn mensen die zichzelf veranderen en er zijn mensen die de wereld veranderen. Boris Dittrich moest de wereld veranderen omdat hij zichzelf niet kon veranderen.’ – Neue Zürcher Zeitung

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026357329 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Mij strijd voor gelijke rechten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

264

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

23-05-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Mandaat” te beoordelen