Man die niet bestond

Auteur: E. Montagu | Uitgever: Spectrum

20,00

Nog voor de Geallieerden Noord-Afrika in hun macht hadden, werden er al plannen beraamd voor de invasie van Sicilië. Het zou heel wat levens besparen als men de Duitsers in de waan kon brengen, dat Sicilië niet het doel was. Een speciaal comité verbonden aan de Britse Inlichtingendienst broedde een fantastisch en enigszins luguber plan uit, dat “Operation Mincemeat” genoemd werd.

In tegenstelling tot de film die onder vrijwel gelijkluidende titel ook in ons land bekendheid kreeg, maar die voor een groot gedeelte niet op de werkelijkheid bewust en die ook de fijne knepen van het werk van de Geheime Dienst niet volledig tot hun recht laat komen, geeft hier een daar hoofdfiguren een exact en waarheidsgetrouw verslag. Men ontdekt hier hoe aan allerlei schijnbaar onnozele kleinigheden en futiliteiten moest worden gedacht, waarvan een gewoon mens zelfs niet gedroomd zou hebben, maar die stuk voor stuk noodzakelijk waren. Er mocht letterlijk geen enkele bijzonderheid over het hoofd gezien worden.

Een plan uit te broeden en het uitvoeren zijn twee verschillende zaken. Men ontmoet allerlei moeilijkheden en komt voor onvoorziene verrassingen te staan. Maar ten slotte slaagt het plan schitterend. Aan de hand van buitgemaakte documenten kunnen we hier volgen hoe en waarom de Duitsers er hals over kop ingevlogen. De vele interessante foto’s geven een kijkje achter de schermen van de anders hermetisch afgesloten wereld van geheime diensten en spionage. Zo hoort, dan slaat hier de werkelijkheid alle verzinsel met vele lengten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789031507726 Categorie: Tags: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-09-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Man die niet bestond” te beoordelen