Maestro van Wittel

Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht
Auteur: Albert Boersma, Charles Beddington, Eddy Schavemaker, Miriam Kolk, Onno Maurer, Robbert Roos, Rozemarijn Landsman | Uitgever: Bekking & Blitz uitg.

29,95

Caspar van Wittel (1653-1736) werd geboren in Amersfoort, verhuisde rond 1673 naar Italië, verwierf daar naam en faam en keerde niet meer terug naar Nederland. Tegenwoordig bevindt het overgrote deel van zijn oeuvre zich in Italiaanse, Engelse en Spaanse collecties. Met de tentoonstelling ‘MAESTRO VAN WITTEL – Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht’ eren Museum Flehite en Kunsthal KAdE deze in Nederland vrijwel onbekende meester met een groot retrospectief.

In de tentoonstelling in Kunsthal KAdE komt het hele verhaal ‘Van Wittel’ aan bod. De plekken die hij schilderde, de stijl die hij ontwikkelde, zijn Nederlandse wortels, zijn adellijke opdrachtgevers en zijn onmiskenbare invloed in Italië. Met dit retrospectief willen Museum Flehite en Kunsthal KAdE Caspar van Wittel, Gaspare Vanvitelli, zijn plek in de canon van de Nederlandse kunstgeschiedenis geven, als maestro van het (Italiaanse) stadsgezicht.

Nederlandstalige en Engelstalige catalogus bij de tentoonstelling. Het is voor het eerst dat in deze talen een monografisch boek over de kunstenaar verschijnt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789061095361 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht

Auteur

, , , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

196

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

04-02-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Maestro van Wittel” te beoordelen