Macht en onmacht van haat

Auteur: Guido Cuyvers | Uitgever: Gompel & Svacina

31,00

Haat is menselijk en actueel. Hij maakt intrinsiek deel uit van wat zich tussen mensen kan afspelen. Dagelijks worden we geconfronteerd met de vele vormen en uitwassen van haat: pestgedrag, cyberhaat, manifestaties door haatgroepen, religieus geïnspireerd geweld tegen andersdenkenden, genocides.

Haat is machtig als vernietigende kracht: hij weet individuen en grote groepen mensen te motiveren om het slechtste uit zichzelf naar boven te halen. Haat staat tegelijk onmachtig tegenover de positieve vrijheid van mensen om haat te overstijgen.

Na een onderzoek naar het wezen van haat richt dit boek een breedhoeklens op de vele gezichten ervan, zowel bij individuen en groepen als bij volkeren. Tegenover het negativisme van haat plaatst het constructieve mogelijkheden die relaties tussen mensen en vrede bevorderen.

Guido Cuyvers studeerde criminologie, familiale en seksuologische wetenschappen en filosofie aan de KU Leuven. Na een loopbaan in het hoger onderwijs blijft hij geëngageerd in het middenveld, bij het ouderenbeleid en het onderzoek naar de positie van ouder wordende mensen in de samenleving. Als auteur publiceerde hij uitvoerig over allerlei maatschappelijke thema’s.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463710244 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

258

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-07-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Macht en onmacht van haat” te beoordelen