Maastricht 1673

De zonnekoning verovert de stad
Auteur: Astrid Smeets, Luc Panhuysen, Marianne Lubrecht, Wim Hupperetz | Uitgever: Waanders Uitgevers

22,50

1673 is een belangrijk jaar in de Maastrichtse stadsgeschiedenis, met de inname van de stad door de legers van Lodewijk XIV, de Zonnekoning, die zelf bij de belegering van de stad aanwezig was. Wat ging er aan de belegering van Maastricht vooraf, in het Rampjaar 1672, en waar leidde de overgave van de stad toe, die in Parijs groots werd gevierd? Luc Panhuysen, bekend van het boek en de tv-serie Rampjaar 1672, beschrijft de aanloop, het spectaculaire verloop van de aanval, en de gehanteerde strategieën van Lodewijk XIV en Willem III. De snelle en glorieuze inname van Maastricht brengt een militair-strategische ommekeer teweeg die de Zonnekoning niet had voorzien. Het verslag van de verwoestende aanval wordt in context geplaatst door de verhalen van drie personen die met de slag verbonden zijn: Willem Norwood, een hoge Staatse officier, de wereldberoemde musketier d’Artagnan en de avontuurlijke cartograaf John Scott. De unieke vondst van een meertalige kaart waarop het beleg van vestingstad Maastricht in detail wordt weergegeven, biedt een nieuwe kijk op deze belangrijke militaire gebeurtenis.

Het boek is rijk geïllustreerd met historische kaarten en schilderijen, en van een voorwoord voorzien door Mathieu Segers, waarin hij het beleg van Maastricht als een Europees sleutelmoment in de nationale geschiedenis plaatst.

Over Luc Panhuysen’s gelauwerde boek Rampjaar 1672 schreef Maarten ’t Hart: “Adembenemend en ongelooflijk boeiend. Ik was van de wereld af toen ik het aan het lezen was.”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462624894 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De zonnekoning verovert de stad

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

80

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

23-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Maastricht 1673” te beoordelen