Maart 1917

Op de rand van oorlog en revolutie
Auteur: Will Englund | Uitgever: Hollands Diep

29,99

‘Wij zijn geen provincialen meer’, zei de Amerikaanse president Woodrow Wilson op 5 maart 1917. Het was de vooravond van Amerika’s deelname aan de Eerste Wereldoorlog, en de Russische autocratische macht was net in elkaar gestort. Het bleek een sleutelmoment in de wereldgeschiedenis. Niet alleen voor Rusland, maar ook voor Amerika. President Woodrow Wilson had nu een ideologische reden om soldaten naar Europa te sturen: hij moest de democratie veiligstellen.

Deze dramatische maand heeft krachten ontketend die nog steeds een stempel drukken op de wereld waarin we vandaag de dag leven. Rusland begon aan een traumatische eeuw, terwijl de Verenigde Staten voor het eerst zijn rol aannam als wereldwijde brenger van democratie en vrijheid.

In Maart 1917 voert Will Englund ons met een prachtige stijl en een goudmijn aan historische bronnen mee langs alle grote thema’s van deze turbulente tijd: de groeiende macht van de Amerikaanse president, de Russische cultuur en politiek, de strijd tegen racisme en discriminatie en de opkomst van de jazzmuziek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048845422 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Op de rand van oorlog en revolutie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

456

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

14-05-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Maart 1917” te beoordelen