Maankoekjes van eigen deeg

Antropologenverhalen uit Xinjiang
Auteur: Pau Honig | Uitgever: Brave New Books

20,56

‘Maankoekjes van eigen deeg’ schetst de belevenissen van anderhalf jaar wonen en studeren in Xinjiang in noord west China. Een gebied dat van oudsher tot de verbeelding spreekt en waar weinig mensen uit eigen ervaring een beeld over kunnen vormen.
Door participerende observatie zijn de verhalen ontstaan over studeren binnen een Chinees onderwijssysteem, studentenleven op de campus, een bestaan opbouwen in een omgeving waar alleen Chinees (en Russisch) gesproken wordt. Over vriendschappen en behulpzaamheid en over cultuur(verschillen) die tot komische en pijnlijke situaties leiden.
Het boek gaat ook en vooral over Xinjiang, de autonome Uyghur regio op de grens van China en Centraal Azie. Het beschrijft de geschiedenis, de economische en demografische ontwikkelingen, het belang van deze regio voor heel China, de geopolitiek richting Azie en het midden oosten. Antropologenverhalen gaan natuurlijk over de mensen die er wonen; Han Chinezen, Uyghuren, Kazakhen, Kyrgyzen en vele anderen. Hoe zij apart- en samenleven en van hun toekomst dromen. Het beeld is subjectief en genuanceerd; de liefde voor Xinjiang en de mensen die er wonen klinkt in alles door.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402118995 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Antropologenverhalen uit Xinjiang

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

147

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-06-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Maankoekjes van eigen deeg” te beoordelen