Ma femme et moi

Een Gelders oorlogsverhaal
Auteur: Wilma Van den Brink | Uitgever: Brave New Books

15,95

Wat hebben mijn grootouders meegemaakt tijdens de oorlog? Ik wist dat opa in 1943 op zijn boerderij in Huissen (Gelderland) werd gearresteerd door de Duitse Sicherheitsdienst. Hij was actief in het verzet en had gevluchte Franse krijgsgevangenen uit Duitse werkkampen geholpen. Het ging fout toen de beruchte Johnny de Droog op zijn pad kwam.
Ik heb me vaak afgevraagd hoe opa betrokken raakte bij verzetswerk? Wat er gebeurde na zijn arrestatie? En hoe het oma verging? Plotseling moest zij het boerenbedrijf leiden én voor hun vier jonge kinderen zorgen.
Na de vondst van brieven die mijn grootouders naar elkaar schreven ging ik op zoek naar antwoorden. Wat is het verhaal waar na de oorlog weinig over gesproken werd? Na zeven jaar graven in archieven, lezen van literatuur en herinneringen ophalen met mijn moeder en tante kon ik het verhaal reconstrueren. Gescheiden door oorlog, verbonden door brieven, hielden mijn grootouders de hoop op een goede afloop levend.
De Tweede Wereldoorlog is een grote puzzel waarin ieder stukje een verhaal vertelt. Dat van mijn opa en oma is er een van.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464059069 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Gelders oorlogsverhaal

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

76

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-08-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ma femme et moi” te beoordelen