Lugubere ‘wiskunde’

Over schedels, moorden en WOII
Auteur: Dirk Huylebrouck | Uitgever: Garant

15,00

Wiskunde schijnt voor velen op zichzelf al luguber, maar hier gaat het over verhalen waarin een verwijzing zit naar wiskunde en schedels, moorden of WOII. Het woord wiskunde staat in de titel tussen aanhalingstekens, niet alleen omdat de vermelde wiskunde voor diehardmathematici geen ‘echte’ wiskunde is, maar ook omdat ze in de besproken voorbeelden al eens fout wordt toegepast.

Elk van de hoofdstukken is, op aanpassingen en uitbreidingen na, gebaseerd op een artikel dat voorheen verscheen in het wetenschapsblad EOS. Ze zijn dus al uitgetest op hun toegankelijkheid voor het ruime publiek. Ze kunnen een inspiratiebron zijn voor hen die de wiskunde willen illustreren met maatschappelijke voorbeelden, met inbegrip van de meest lugubere.

Het voorwoord is van Raf Scheers, Algemeen Hoofdredacteur EOS Wetenschappen.

Dirk Huylebrouck gaf les in Congo, Burundi, Portugal, aan de University of Maryland Global Campus en aan de Faculteit Architectuur van de KU Leuven.
Hij schreef al zes boeken: Afrika+ Wiskunde; De Codes van da Vinci, Bach, pi en Co; België + wiskunde; Wiskunst; De Columns van Professor Pi; en, met Emma Grootveld en Rinus Roelofs, de eerste Nederlandse vertaling van de Divina Proportione van Luca Pacioli en Leonardo da Vinci.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044138115 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over schedels, moorden en WOII

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

73

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-05-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lugubere ‘wiskunde’” te beoordelen