Louis en Johan

Een dubbelportret in citaten
Auteur: Chris Willemsen, Rob Siekmann | Uitgever: Uitgeverij De Kring

19,99

De tegenpolen in hun eigen woorden en die van anderen *****

Over de voetbaliconen Louis van Gaal en Johan Cruijff raken we nooit uitgepraat. In dit boek worden hun denkbeelden over het voetbal en over het leven zelf met elkaar vergeleken, aan de hand van hun eigen uitspraken en die van talloze anderen, afkomstig uit honderden bronnen.
Van Gaal en Cruijff zijn altijd gezien als tegenpolen. Vonden ze dat zelf ook? Cruijff: ‘We zijn totaal verschillende types. Maar eigenlijk kan het me niet zoveel schelen. Het is meer het verschil tussen theorie en praktijk. Ik ben meer praktisch. Net als ik heeft Van Gaal capaciteiten. Absoluut. (…) Ik ben niet van de pen en het papier. Van Gaal heeft een opleiding tot leraar gehad. Onze kijk op voetbal is anders.’
Dit boek focust op hun periode als trainer-coach. Wat zeggen zij over opleiden en coachen, over spelregels en arbitrage, over straatvoetbal of over omgang en conflicten met spelers en media? Maar ook: hoe denken zij over geloof, ongeloof en bijgeloof? Hoe is hun taalgebruik? Hoe gaan ze om met ziekte en verlies, met goede doelen? LOUIS & JOHAN biedt een verrassende inkijk in leven en werk van de twee wereldsterren.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462972926 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een dubbelportret in citaten

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-04-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Louis en Johan” te beoordelen