Lotte, Hannah en Emmy

Arnhemse meisjes in oorlogstijd
Auteur: Corrine Baard-Post | Uitgever: Triple Eight Publishing

24,90

Lotte, Hannah & Emmy, Arnhemse meisjes in oorlogstijd is het verhaal over drie meisjes die al sinds de kleuterschool onafscheidelijk zijn. Ze wonen in de Burgemeesterswijk in Arnhem en leiden daar een redelijk onbezorgd leven. Totdat in 1940 Duitse troepen Nederland binnenvallen. De bezetting die daarop volgt heeft gruwelijke gevolgen voor veel Nederlanders. Ook voor Lotte, Hannah en Emmy die op dat moment 13 jaar zijn en in de eerste klas van de meisjes hbs zitten.

Het verhaal start in de zomer van 1941 als de bezetting al een jaar een feit is. Het leven lijkt zijn gewone loop weer te hebben hervat, maar onder de oppervlakte loert het gevaar. De nationaalsocialistische bezetter trekt de touwtjes steeds strakker aan wanneer blijkt dat Nederland zich niet zo gemakkelijk laat inpalmen. De fluwelen handschoen verandert langzaam in een ijzeren vuist en dat heeft gevolgen voor iedereen. Ook voor Lotte, Hannah en Emmy.

De strijdbare Lotte komt voor een belangrijke keuze te staan, maar wie kan je vertrouwen? Het gevaar van verraad loert ieder moment. Ook voor de onderduikers die haar ouders op de zolder verborgen houden.

Hannah en haar Joodse familie worden voor de keuze gesteld: onderduiken of melden? Zal zij, zoals zoveel Joodse families overkwam, uiteindelijk naar Kamp Westerbork worden gedeporteerd? Of misschien zelfs nog verder?

Emmy komt uit een NSB-gezin. Een keuze van haar ouders, maar wat vinden Emmy en haar broers daar eigenlijk van? En is de vriendschap met haar vriendinnen sterk genoeg om tegenstrijdige standpunten te overbruggen?

De keuzes van hun ouders en van henzelf hebben een diepe impact op hun levens en hun vriendschap. Overleven zij deze onvoorspelbare en verschrikkelijke periode? Overleeft hun vriendschap?

Tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen in Arnhem, zoals de Jodenvervolging die in Arnhem in twee grote razzia’s plaatsvond en Operatie Market Garden in 1944 (de Slag om Arnhem),  wordt het leven en de ontwikkeling van deze drie meisjes gevolgd vanuit hun eigen perspectief. Naarmate zij ouder worden – en de oorlog gruwelijker – worden keuzes van henzelf en van de mensen om hen heen steeds belangrijker.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083183336 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Arnhemse meisjes in oorlogstijd

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-08-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lotte, Hannah en Emmy” te beoordelen