Londen

Auteur: Edward Rutherfurd | Uitgever: De Fontein Romans & Spanning

29,99

Roman waarin de lezer aan de hand van een aantal familiegeschiedenissen, door de eeuwen heen de ontwikkeling en groei van deze wereldstad volgt.

Met het boek Londen maak je een historische stedentrip vanaf de bank! Londen heeft een fascinerende ontstaansgeschiedenis, en Rutherfurd neemt de lezer mee in een geromantiseerde geschiedenis van de stad door de eeuwen heen.

Londen begint met de strijd van de Kelten tegen de Romeinen in 54 na Chr. en eindigt in onze tijd. Alle verhaallijnen zijn verbonden door vier families. Zo werkt in 251 een jong Romeins staatsburger van Keltische afkomst in Londinium als valsemunter. Van een van zijn nakomelingen wordt in 604 het leven gered door een edelvrouw. In 1357 wordt de rijke koopman Gilbert Bull samen met Geoffrey Chaucer peetvader van een vondeling, die later het leven van zijn dochter redt en daarom met haar mag trouwen. De vrouw van een van hun nakomelingen raakt door haar broers betrokken bij de huwelijksperikelen van Hendrik VIII en zo verder. Door de kleurrijke hoofdpersonen wordt de stad in elke tijdsperiode tot leven gebracht.

Gebonden editie met leeslint.

Londen maakt geschiedenis leuk, met spanning, avontuur en gepassioneerde verhalen over liefde en oorlog.’ The Times

‘Edward Rutherfurd verweeft de belangrijke historische gebeurtenissen van Engeland in zijn roman. Met een ongelooflijk resultaat.’ The New York Times

‘Deze boeiende roman is een ambitieuze, heel geslaagde tour de force, waarin zowel de mensen in hun tijd als de reële ontwikkelingen in de geschiedenis van Londen meeslepend worden beschreven.’ NBD Biblion

Edward Rutherfurd is de auteur van een groot aantal omvangrijke historische romans, o.a. New York en Parijs. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan twintig talen. Voor zijn werk ontving hij inmiddels vele internationale prijzen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026138171 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

832

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

26-05-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Londen” te beoordelen

Andere suggesties…