Lokerman

Het tragische oorlogsverhaal van de Limburgse verzetsleider die verraden werd
Auteur: Marie-Cécile van Hintum | Uitgever: Uitgeverij Balans

22,99

Op een avond in mei 1944 wordt Jo Lokerman in Maastricht door de Duitsers gearresteerd. De voorman van een Maastrichtse verzetsgroep en helper van vele onderduikers valt in handen van Richard Nitsch, ‘de beul van de Sicherheitsdienst’. Tientallen leden van Lokermans groep wacht die nacht hetzelfde lot. Ze zijn verraden door een gewiekste spionne, het liefje van SD-chef Max Strobel. Wekenlang worden de arrestanten verhoord en gruwelijk mishandeld. Vijf van hen zullen de oorlog niet overleven. 

Lokerman is de aangrijpende reconstructie van de lotgevallen van een Limburgse verzetsleider, die in mei 1940 een van de eerste verzetsdaden van Maastricht pleegt. Hij weet velen uit handen van de bezetter te houden, maar vindt zelf in concentratiekamp Neuengamme de dood. Nooit hebben Lokermans vrouw en drie kinderen hem na die fatale avond in mei 1944 teruggezien – een geschiedenis die tot in het heden haar sporen nalaat.

Marie-Cécile van Hintum (1963) studeerde Duits en geschiedenis. Samen met Ad van Liempt en andere historici schreef zij de boeken Jodenjacht en De jacht op het verzet. Ook heeft ze meegewerkt aan 101 vrouwen en de Oorlog en 1001 vrouwen in de 20ste eeuw.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460039225 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het tragische oorlogsverhaal van de Limburgse verzetsleider die verraden werd

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

25-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lokerman” te beoordelen