Lodewijk

Portret van een stoïcijns optimist
Auteur: Wilfred Scholten | Uitgever: Ambo|Anthos

25,99

Lodewijk van Wilfred Scholten is het ware verhaal achter de beoogde comeback én het aftreden van groot politiek talent Lodewijk Asscher. Wie is deze PvdA-politicus, en wat drijft hem?

Lodewijk van Wilfred Scholten, winnaar van de Brusseprijs voor het Beste Journalistieke Boek van 2013, is een onthullend portret van een stoïcijns optimist die ten val kwam, maar belooft terug te komen.

Lodewijk Asscher was het grootste politieke talent binnen de PvdA, maar leed bij de verkiezingen van 2017 de grootste nederlaag ooit. Asscher besloot te blijven, hij wilde revanche. In de oppositie bloeide hij op en als lijsttrekker stond hij op scherp voor de verkiezingen van maart 2021. Toch ging het mis. Zijn rol in de toeslagenaffaire nekte hem en de gedroomde comeback werd een politiek drama.

Journalist Wilfred Scholten volgde Asscher de afgelopen vier jaar bij zijn pogingen de sociaaldemocratie weer relevant te maken. Hij ontmoette een familieman, een debater en vakbekwaam parlementariër, maar zag ook een politicus die op zoek was naar een achterban, naar aandacht en macht. Wie is deze politicus met joodse roots? Wat drijft hem? En waarom zag hij Mark Rutte als zijn ideale tegenstander? Scholten sprak met mensen binnen en buiten de partij en bezocht bijeenkomsten om te achterhalen wat er schuilgaat achter het gezicht dat zo weinig prijsgeeft.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026343032 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Portret van een stoïcijns optimist

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

408

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-02-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Lodewijk

  1. Historiek

    “Scholten vertelt zijn verhaal zowel vanuit het perspectief van Asscher als partijleider als vanuit dat van het beginnende gemeenteraadslid in Amsterdam. Waarom dit gebeurt is mij niet duidelijk, behalve dan dat het in de mode is om verhalen niet chronologisch te vertellen maar ze in stukken te hakken. Niettemin biedt ‘Lodewijk’ een interessant beeld van de PvdA’er. Dat komt mede doordat Scholten behoorlijk kritisch is.” – Fons Kockelmans

    Lees hier de hele bespreking


Een beoordeling toevoegen