Lily’s Belofte

Hoe ik Auschwitz overleefde en de kracht vond om te leven
Auteur: Dov Forman, Lily Ebert | Uitgever: Luitingh Sijthoff

22,99

Het hartverscheurende en inspirerende verhaal van Holocaustoverlevende Lily Ebert, die 75 jaar na dato viral ging met de zoektocht naar haar bevrijder.

Lily Ebert leidde een gelukkig leven in Hongarije, maar daar kwam abrupt een einde aan toen ze in 1944 met haar familie naar Auschwitz-Birkenau werd afgevoerd. Haar moeder, een broer en zus werden bij aankomst meteen vermoord. Lily zou er vervolgens alles aan doen om te zorgen dat zij en haar twee andere zussen wel zouden blijven leven.

Na Auschwitz werd het drietal als dwangarbeider tewerkgesteld in een munitiefabriek bij Leipzig en van daaruit op een dodenmars gestuurd. Ze overleven het ternauwernood, gered door de Amerikanen.

75 jaar later vindt haar achterkleinzoon een bankbiljet met een boodschap van de soldaat die Lily bevrijdde. Via sociale media komen ze uiteindelijk in contact met de nabestaanden van de soldaat.

Ondanks alles wat Lily meemaakte tijdens de oorlog, is ze vastbesloten ervoor te zorgen dat nieuwe generaties de gruwelijkheden uit het verleden niet zullen vergeten. Lily ontving een British Empire Medal voor haar bijdrage aan de Holocausteducatie en -informatieverspreiding.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789021030289 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe ik Auschwitz overleefde en de kracht vond om te leven

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-02-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lily’s Belofte” te beoordelen