Liefde, leed en loopgraven

Het verhaal van een jonge Feldwebelluitenant
Auteur: Kees Maan | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Liefde, leed en loopgraven vertelt het verhaal van Albert Thierfelder, een jonge, talentvolle Feldwebelluitenant uit Rostock. Vol enthousiasme trok hij in het begin van de Eerste Wereldoorlog met Grenadier-Regiment 89 naar België en Frankrijk. Al gauw raakte hij ontnuchterd, maar zijn grote liefde voor Trude hield hem op de been. Hopend op een gelukkige toekomst met haar schreef hij haar liefdesbrieven die steeds vuriger werden toen hem op zeker moment uit haar brieven bleek dat zij in hem de ware zag.

Op 1 november 1914 sneuvelde Albert in een loopgraaf bij Puisaleine in Frankrijk.

De brieven van Albert aan zijn geliefde Trude, ouders en andere familieleden zijn vrijwel volledig opgenomen in het boek. Het boek bevat ook veel informatie uit andere bronnen, zoals het journaal van de commandant van Grenadier-Regiment 89, de kroniek van dit regiment en dagboeken van andere soldaten ervan. Zo ontstaat een helder beeld van de belevenissen van Albert en zijn regiment in de eerste drie maanden van de Eerste Wereldoorlog. Doel ­van dit boek is mede de kennis te vergroten van deze oorlog die ontstond in tijden van grote onderlinge volkerenhaat en fanatiek militarisme.

Daarnaast omvat Liefde, leed en loopgraven een liefdesgeschiedenis en een familiegeschiedenis. Het is één van de talloze verhalen van soldaten die vol vertrouwen ten strijde trokken, hun ontgoocheling en hun doodsangsten en van hun families en geliefden en de zorgen en het leed van hén. Het boek vertelt niet alleen het verhaal van Albert Thierfelder, maar is ook geschreven ter gedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers, de gesneuvelden en gewonden én hun families en geliefden.

Kees Maan is in 1955 geboren in Amsterdam. In die stad bezocht hij het gymnasium en studeerde hij economie en wijsbegeerte. Daarna werkte hij bij een onderzoeksbureau en vervulde hij uiteenlopende functies bij diverse ministeries in Den Haag. In 2020 ging hij met pensioen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464628883 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van een jonge Feldwebelluitenant

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

310

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Liefde, leed en loopgraven” te beoordelen