Lieber Gott

Niet alleen de tijd sneuvelt
Auteur: Bob Latten, Rob Janssen | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

19,95

‘Lieber Gott. Niet alleen de tijd sneuvelt.’ is het waargebeurde verhaal van de gegoede Duitse familie Lieber in oorlogstijd. In de strijd om de Vogezen, rond Verdun en bij de Somme sneuvelen drie van de vier broers. Hen verbindt een eenvoudig zakuurwerk. Na het sneuvelen van de een neemt de ander het mee het veld in. Totdat ook hij sneuvelt. De persoonlijke brieven van reserveluitenant Hyazinth Lieber, in het dagelijks leven advocaat, en de dagboekfragmenten van filosofiestudent en luitenant Theodor Lieber vormen, samen met de oorspronkelijke teksten uit regimentsgeschiedenissen en authentieke foto’s een adembenemend tijdsbeeld.

Nauwgezet en minutieus
‘Lieber Gott’ is in een adem te noemen met Getuigen (Témoins), de eerste omvangrijke en systematische kritische studie naar ooggetuigenverslagen van de loopgravenstrijd en het standaardwerk van de Franse schrijver en oorlogsveteraan Jean Norton Cru (1879-1949).
– Prof. dr. Wim Klinkert, Nederlandse Defensie Academie en Universiteit van Amsterdam

Indrukwekkend
Bob Latten schrijft al jaren over die Grote Oorlog die aan Nederland voorbij ging. Door met hart en ziel te schrijven maakt hij het menselijke drama invoelbaar voor de lezer. ‘Lieber Gott’maakt opnieuw indruk.
– Diederik van Vleuten, stand-up historian

Kleine weerspiegeling van een groot verdriet
‘Lieber Gott. Niet alleen de tijd sneuvelt’is een boek over de drie Duitse, katholieke, conservatief-nationalistische broers Lieber die vol overtuiging de oorlog in gaan. Zij sneuvelen alle drie. Het maakt van dit boek een kleine weerspiegeling van het grote verdriet dat oorlog heet.’
– Leo van Bergen, autoriteit op het gebied van de gezondheidszorg in de Eerste Wereldoorlog

Adembenemend
Een opzienbarend, adembenemend en zeer aangrijpend boek, dat mij het gevoel gaf zelf deelnemer te zijn aan levensecht beschreven, somtijds gruwelijke gebeurtenissen. Een waargebeurde geschiedenis en een ontroerend monument voor drie broers, die uiteindelijk in de strijd hun einde vinden. Ik heb het in een ruk uitgelezen.
– Hans Andriessen, auteur van onder andere ‘De oorlogsbrieven van Unteroffizier Carl Heller’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463382090 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Niet alleen de tijd sneuvelt

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-04-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lieber Gott” te beoordelen