Levensdans

Auteur: Astrid van Leeuwen | Uitgever: Uitgeverij Brandt

27,50

Alexandra Radius en Han Ebbelaar zijn het beroemdste danspaar dat Nederland ooit gekend heeft. Als enigen hebben ze bij zowel het Nederlands Dans Theater als Het Nationale Ballet successen gevierd, en ook schitterden ze enkele jaren bij het fameuze American Ballet Theatre in New York. Ze waren de muzen van meesterchoreograaf Hans van Manen – van wie ze meer dan dertig werken dansten –, stonden op alle wereldpodia en Radius was bovendien een van de vaste partners van de legendarische Russische sterdanser Rudolf Nureyev.

In het boek Levensdans praten ze vrijuit over hun jeugd, over elkaar en over de mensen met wie ze hebben gewerkt, over de hoogtepunten en beproevingen in hun uitzonderlijk lange carrière, het door hen opgerichte Dansersfonds, en hun liefde die inmiddels al meer dan zestig jaar voortduurt. Verhalen die indirect ook een licht werpen op de geschiedenis en ontwikkeling van de dans in Nederland, en op die van het Nederlands Dans Theater en Het Nationale Ballet in het bijzonder.

Astrid van Leeuwen schreef als freelance (dans)journalist voor landelijke dagbladen en tijdschriften. Daarnaast is ze redacteur en schrijver bij o.a. Het Nationale Ballet, Holland Dance Festival, Introdans en Stichting Dansersfonds ’79. Ook werkte ze mee aan boekpublicaties, onder meer over choreografen Rudi van Dantzig, Hans van Manen en Toer van Schayk, en bandoneónspeler Carel Kraayenhof.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493095915 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Levensdans” te beoordelen