Leven met de goden

Religie in de Oudheid
Auteur: Inger N.I. Kuin | Uitgever: Amsterdam University Press

20,00

Religieuze rituelen en festivals bepaalden het ritme van het dagelijks leven in de klassieke oudheid. Mensen vereerden veel verschillende goden. Soms kwamen er nieuwe bij en boetten andere aan populariteit in. Niet iedereen vereerde dezelfde goden en sommige filosofen twijfelden zelfs aan het bestaan van goden überhaupt. In dit dynamische religieuze landschap ontstonden ook de eerste christelijke gemeenschappen.
In Leven met de goden belicht historica Inger N.I. Kuin het kleurrijke en complexe religieuze leven van de oude Grieken en Romeinen en de vroege geschiedenis van het christendom. Hoe werd er in de oudheid omgegaan met religieuze diversiteit en met religieuze verandering? En hoe kritisch mochten gelovigen zijn? Sommige aspecten, zoals dionysische extase, laten zien hoe anders antieke religie was. Andere elementen zijn door de eeuwen heen onverminderd actueel gebleven, zoals corrupte priesters en religieuze intolerantie.

“Van twijfelaars tot fanatieke gelovigen die de nacht in de tempel doorbrengen, in de hoop op een bezoekje van de god – ook in de oudheid had je religieuzen in alle soorten en maten. Met vlotte pen brengt Inger Kuin de antieke religie tot leven, waarbij ze ook oog heeft voor de vroegste filosofische kritieken op mythologie en religieuze praktijken.” – Joke J. Hermsen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462984806 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Religie in de Oudheid

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-03-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Leven met de goden” te beoordelen