Leve het Latijn

Geschiedenis en schoonheid van een nutteloze taal
Auteur: Nicola Gardini | Uitgever: Wereldbibliotheek

24,99

Een strenge en heldere denker als Lucretius analyseerde de materie in de wereld in het Latijn. De dichter Propertius vertelde met een duizelingwekkende diversiteit in registers over de liefde en het sentiment. Julius Caesar toonde briljant aan hoe de taal kan worden gebruikt om de werkelijkheid naar je hand te zetten. Een werk als de Aeneis van Vergilius, dat bepalend is geweest voor de manier waarop wij naar onze wereld en de wereldgeschiedenis kijken, is geschreven in het Latijn.

Gardini brengt met Leve het Latijn de liefde voor die taal op ons over met een onuitputtelijke intellectuele nieuwsgierigheid. Hij moedigt ons aan om ons te verdiepen in een beschaving die nooit is geëindigd en waarvan ook wij deel uitmaken. Zoals Gardini het zelf verwoordt: ‘Latijn is het belangrijkste monument dat er bestaat voor de cultuur van het woord en het geloof in de kracht van taal.’ Leve het Latijn toont de schoonheid en zeggingskracht van een ‘dode’ taal die nog steeds springlevend is.

Nicola Gardini (1965) is schrijver van fictie en non-fictie, en doceert Italiaans in Oxford. Leve het Latijn is zijn eerste vertaling in het Nederlands.

 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789028427747 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis en schoonheid van een nutteloze taal

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-06-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Leve het Latijn” als eerste: