Leiden Sleutelstad

Leiden Key Town
Auteur: Toon van der Poel | Uitgever: Uitgeverij De Muze

20,00

Toon van der Poel (1960) is al ruim veertig jaar dé 112-fotograaf van Leiden en omstreken. Dat wil zeggen dat hij zeven dagen van de week, 24 uur per dag paraat staat om uit te rukken naar verkeersongelukken, branden en alle andere
gebeurtenissen waarbij politie, brandweer en ambulancedienst in actie komen. Zijn foto’s worden gepubliceerd door lokale en nationale media, zowel in print als op internet. Van der Poel maakte in 1988 voor de eerste keer internationaal naam met unieke foto’s van de auto die prins Willem Alexander in een Leidse sloot reed.
Toon z’n vader vond de foto’s van al dat onheil maar niets. De fotograaf dacht daar vorig jaar aan terug toen hij zelf in de publiciteit kwam na een ongeluk met zijn scooter. Nog tijdens het herstel van een gecompliceerde beenbreuk begon hij met het verzamelen van afbeeldingen van de Leidse Sleutels die de stad sieren. Het zijn er vele honderden. Ze staan op en in tal van monumenten, gebouwen, kerken, bruggen en vele andere onroerende en roerende goederen. In dit boek een selectie daarvan, inclusief een plattegrond met een wandelroute van ca. anderhalf uur om deze stadswapens met eigen ogen te kunnen aanschouwen.
Tekst in Nederlands en Engels.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492165404 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Leiden Key Town

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-05-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Leiden Sleutelstad” als eerste: