Leiden 40-45

Auteur: Alphons Siebelt, Hans Blom | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

12,50

Wat was er van ‘de oorlog’ te zien in Leiden? Dat was de kernvraag die Hans Blom en Alphons Siebelt zich stelden toen zij de foto’s selecteerden voor dit boek. Hoe toonden oorlog en bezetting zich in de sleutelstad en wat bleef in het openbaar juist ongewijzigd? Ging achter wat ogenschijnlijk onveranderd bleef niet ook veel en soms schokkende verandering schuil?

Zo vormde zich een zeer gevarieerde serie beelden: van zich aangenaam met de Leidenaars verpozende Duitse soldaten tot schokkende beelden van de confrontatie met de bezetter, van marcherende militairen en Nederlandse nationaalsocialisten tot gewone sportwedstrijden en spelevaren in de onderduik, van nazipropaganda op de muren tot werken aan een illegale krant binnenskamers, van de ravages na bombardementen tot de uitzinnige vreugde bij de bevrijding. Mede door de opname van nooit eerder gepubliceerde foto’s uit particulier bezit is dit boek een fascinerende caleidoscoop van de stad in deze jaren.

Over de auteur:
Hans Blom was als directeur verbonden aan het NIOD. Alphons Siebelt is kenner van Leiden gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Meer boeken in de 40-45 reeks

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462580688 Categorieën: , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

112

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

02-03-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Leiden 40-45” te beoordelen