L’dor Va-dor

Van generatie op generatie
Auteur: Marcel Koekoek, Rachel Levy | Uitgever: Koninklijke Van Gorcum b.v.

20,00

L’dor Va-dor is het verhaal van vier generaties van één Joodse familie: grootmoeder Margaretha (Gretha) Zak, moeder Liesje (Elisabeth) Caransa-De Hond, klein en achterkleinkinderen.
Gretha Zak was een vrolijke vrouw. Toch kon ze ook heel somber zijn en dan vertelde ze haar verhaal over de Shoah in stukjes, elke keer weer een ander gedeelte.
Tijdens de Golfoorlog in Israël rond 1991 moest haar kleindochter Esther, die toen daar woonde, de schuilkelder in. Gretha raakte overspannen, juist haar kleindochter met een gasmasker in de schuilkelder was haar te veel. Ze moest haar verhaal kwijt. Kleinzoon Marcel heeft haar drie dagen lang geïnterviewd over haar tijd gedurende de Shoah. Die gesprekken zijn opgenomen op cassettebandjes. Die bandjes zijn vervolgens dertig jaar bewaard gebleven en nu weergegeven in dit indrukwekkende boek.

L’dor Va-dor belicht de diepgaande impact van de Holocaust op de familie, zelfs drie generaties later. Door het verhaal van Gretha worden de gruwelen van de Holocaust pijnlijk duidelijk en behalve een familiegeschiedenis is het een verhaal dat dient te worden doorgegeven aan anderen.

De persoonlijke verhalen in dit boek zijn zoveel mogelijk op historische feiten gecontroleerd en waar nodig in de historische context weergegeven.

Ondanks de tachtig jaar die zijn verstreken sinds de Holocaust, blijft het belangrijk om te herinneren en te leren van deze donkere periode in onze geschiedenis. Het boek is naast een getuigenis ook een herinnering aan degenen die voortijdig uit het leven zijn weggerukt in de hoop dat hun nagedachtenis levend blijft zolang mensen aan hen denken.

Lees het door, vertel het door.
L’dor Va-dor; van generatie op generatie,
zodat dit nooit meer zal gebeuren.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023260059 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van generatie op generatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

140

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

18-03-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “L’dor Va-dor” te beoordelen