Lara de Moor

Still Point
Auteur: Lara De Moor | Uitgever: lecturis

40,00

Zou een ruimte de gebeurtenissen uit een leven kunnen absorberen en zo de tijd kunnen laten stollen?

Lara de Moor maakt schilderijen van plekken met een getuigenisgevende waarde. Het zijn plekken waar ze gewoond heeft of die ze heeft opgezocht. In deze ruimtes bouwt ze stillevens op die soms grenzen aan installaties maar zich ook kunnen beperken tot een enkel commentaar.
Haar schilderijen tonen veelal geladen situaties waarin leegte en afwezigheid voelbaar zijn. Er gebeurt weinig, toch zijn er voorwerpen en markeringen die een spanning of verborgen nut lijken te bezitten. Geometrie als rudiment en vertaling van het menselijke begrip van de wereld komt in haar recente werk steeds meer op de voorgrond te staan. Er tekenen zich vraagstukken af als: waar liggen de grenzen van mijn wezen? Hoe kan een ruimte gevoelens en gedachtes beïnvloeden en hoe beïnvloeden deze een ruimte?

Still Point is het eerste omvangrijke overzicht van het werk van Lara de Moor. Het boek bevat grote kleur- en detailafbeeldingen en geeft een helder en inzichtelijk beeld van haar schilderijen van de laatste jaren.
Een apart katern bevat foto’s en notities over haar werkmethode, waarin inzicht wordt gegeven in haar gedachteproces en hoe zij interventies doet in verlaten huizen en ruimtes.
Jurriaan Benschop schreef voor dit boek een essay.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462264885 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Still Point

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lara de Moor” te beoordelen