Landschapsplan Nederland

Over de miljoenen bomen en struiken die tussen 1946 en 1976 geplant zijn en nu het beeld van het cultuurlandschap bepalen, ons grootste kunstwerk.
Auteur: Henk van Blerck | Uitgever: Schokland en Water

65,00

Het verhaal van de beeldbepalende beplantingspatronen in het Nederlandse landschap – samen ons grootste kunstwerk. Het werd tussen 1946 en 1976 ontworpen en aangelegd als één Landschapsplan Nederland.

Overal kom je in het Nederlandse landschap bomen en struiken tegen. Weinig mensen beseffen dat die samen deel zijn van ons grootste kunstwerk. Het werd ontworpen en aangelegd tussen 1946 en 1976 in het kader van honderden ruilverkavelingen waarvoor landschapsarchitecten van het Staatsbosbeheer een beplantingsplan maakten.
Hun werk is te zien als één samengesteld Landschapsplan Nederland dat opgroeide en tegenwoordig het beeld van het landschap bepaalt. Dit boek brengt het ontstaan, de samenhang en de verscheidenheid van dit unieke culturele artefact in beeld. Inspireert het ons om ook nu bewust vorm te geven aan de schoonheid van het land als één geheel?

Na zijn opleiding in Wageningen deed Henk van Blerck wetenschappelijk onderzoek naar het ontworpen landschap van de ruilverkavelingen in Drenthe. In de dertig jaar daarna werkte hij als zelfstandig landschapsarchitect. Hij maakte tentoonstellingen en manifestaties om de discussie over de toekomst van ons landschap te stimuleren. In 2016 keerde hij terug naar de wetenschap en startte bij de Rijksuniversiteit Groningen een promotieonderzoek dat uitmondde in een lijvig proefschrift. Dit boek is een bewerking daarvan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083245058 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over de miljoenen bomen en struiken die tussen 1946 en 1976 geplant zijn en nu het beeld van het cultuurlandschap bepalen, ons grootste kunstwerk.

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

422

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-07-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Landschapsplan Nederland” te beoordelen