Lammeren onder wolven

Varen op leven en dood in WO II
Auteur: Jacob Haasnoot | Uitgever: Triple Boeken

22,50

Varen op leven en dood in WO II

De broers Jacob en Cornelis uit Katwijk kiezen eind jaren dertig voor de koopvaardij. Ze zijn jong en de wijde wereld lokt. Amper buitengaats breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Dat maakt ze vaarplichtig frontsoldaat op oceanen die veranderen in slagvelden. Overal dreigt gevaar van luchtaanvallen, mijnen en torpedo’s.

Met Cornelis wordt de lezer ondergedompeld in de duikbootoorlog en meegevoerd in zijn persoonlijke worsteling met dit geweld. Weerloze schepen vervoeren tijdens de Slag om de Atlantische Oceaan grote hoeveelheden oorlogsmaterieel, troepen en voedsel van Amerika naar Groot-Brittannië voor de bevrijding van bezet Europa. Ook vaart Cornelis mee met de grootste armada ooit naar de kust van Normandië op D-day.

Jacob betrekt de lezer in de gruwelijke torpedering van zijn schip door Japanse bommenwerpers en de angstige etmalen aan boord van een reddingsloep op de Indische Oceaan. Met de ondergang van het schip stort ook het koloniale imperium Nederlands-Indië in.

Dit boek markeert niet alleen de grote rol en de immense betekenis van de Nederlandse koopvaardij voor de eindoverwinning van de geallieerden, maar vormt ook een ode aan de bemanningsleden voor de zware tol die de oorlog van hen eiste.

• Authentieke, verhalende geschiedenis vanuit de beleving van ooggetuigen
• Aangrijpend document bij de herdenking van 80 jaar D-Day

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083351797 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Varen op leven en dood in WO II

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

06-03-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Lammeren onder wolven” te beoordelen